SANSE - Sustinerea Antreprenoriatului si Ocuparii in Regiunea Sud-Est

Noutăţi

Infiintarea firmelor si semnarea contractelor de subventie

Toti beneficiarii ale caror planuri de afaceri au fost selectate la finantare sunt rugati ca pana .... Detalii


Documente necesare in vederea semnarii contractelor de subventie

In vederea semnarii contractelor de subventie, pe masura ce beneficiarii ale caror planuri de afaceri .... Detalii


Documente pentru demararea implementarii planurilor de afaceri selectate la finantare

In vederea demararii implementarii planurilor de afaceri selectate la finantare in cadrul proiectului, publicam documentele necesare .... Detalii


Lista actualizata a planurilor de afaceri selectate pentru finantare in cadrul concursului de planuri de afaceri

Ca urmare a faptului ca doi dintre participantii la concurs au renuntat la implementarea planurilor lor .... Detalii


Documente necesare pentru efectuarea stagiului de practica

In urma aprobarii de catre OIR POSDRU Sud-Est a notificarii firmelor de practica identificate si mentorilor .... Detalii


Lista rezultatelor finale ale procesului de evaluare si selectie a planurilor de afaceri depuse in cadrul Concursului de planuri de afaceri organizat in cadrul proiectului

Comisia de evaluare si selectie a planurilor de afaceri publica Lista rezultatelor finale ale procesului de .... Detalii


Pentru mai multe amanunte consultati sectiunea Comunicate

 
Login
Nume utilizator:


Parola:
 

Programe cofinantate de Uniunea Europeana

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro

Dezvoltare antreprenoriala

Aceasta etapa importanta a proiectului este compusa din urmatoarele activitati: formare profesionala, consultanta pre-startup, elaborarea planurilor de afaceri si organizarea concursului de planuri de afaceri, stagii de practica pentru castigatorii concursului. Aceasta este etapa I a proiectului si activitatile mentionate se vor desfasura in primul an de implementare a proiectului.

Formare profesională
În cadrul proiectului se sustine cursul de formare profesionala de specializare Competente antreprenoriale. Cursul, cu o durata de 40 de ore, este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. La cursuri vor participa cei 500 de membri ai grupului tinta. Cursurile se vor desfasura exclusiv in judetele regiunii de dezvoltare Sud-Est, in fiecare din cele sase judete componente fiind prevazuta minim o serie de curs. Cursurile se vor finaliza cu examen scris si oral in fata unei comisii ANC, iar absolventii vor primi certificate recunoscute la nivel national.

Consultanţă pre-startup
Proiectul ofera servicii de consiliere de afaceri cu scopul de a sprijini beneficiarii in elaborarea planurilor lor de afaceri. Aceasta activitate se inscrie in randul interventiilor menite sa potenteze beneficiile formarii profesionale, sa sprijine beneficiarii sa aplice concret abilitatile si competentele dobandite la curs. Serviciile de consultanta vor fi prestate inainte si dupa participarea la cursurile de competente antreprenoriale organizate in cadrul proiectului.

Elaborare Planuri de afaceri
In cadrul proiectului, participantii isi vor concretiza ideile de afaceri prin dezvoltarea de planuri de afaceri, fiind asistati in acest scop de catre expertii din echipa de implementare a proiectului. Toti participantii la cursurile de antreprenoriat isi vor elabora planul lor de afaceri.
Planurile de afaceri vor include minimum următoarele elemente: descrierea afacerii si a strategiei de implementare a planului de afaceri (obiective, activităti, rezultate, indicatori); analiza SWOT a afacerii; schema organizatorică si politica de resurse umane; descrierea produselor/ serviciilor/ lucrărilor care fac obiectul afacerii; analiza pietei de desfacere si a concurentei; strategia de marketing; proiectii financiare privind afacerea.

Concursul de planuri de afaceri
Planurile de afaceri elaborate vor participa la un Concurs de planuri de afaceri organizat in cadrul proiectului. Castigatorii acestui concurs vor fi cei care vor beneficia de ajutorul de minimis acordat in cadrul proiectului pentru infiintarea afacerii. Concursul de Planuri de afaceri va asigura transparenta totala si tratamentul nediscriminatoriu al beneficiarilor care doresc sa obtina subventia oferita prin proiect. Planurile de afaceri vor fi supuse aprobării unui juriu în care vor fi implicați reprezentanți ai mediului de afaceri și ai patronatelor din aria de implementare a proiectului, cu respectarea principiilor de incompatibilitate și confidențialitate. La Concursul de planuri de afaceri pot participa si persoane din grupul tinta care nu au urmat in cadrul proiectului cursul de Competente antreprenoriale, dar numărul de persoane care pot beneficia de ajutor de minimis fără să fi participat la programul de formare antreprenorială organizat în cadrul proiectului nu va putea depăși 10% din numărul total de persoane beneficiare de ajutor de minimis acordate în cadrul proiectului. Metodologia de desfasurare a concursului va fi publicata o data cu lansarea acestuia.
Schema de ajutor de minimis poate fi descarcata de AICI

Stagii de practica
Cei 60 de castigatori ai concursului de planuri de afaceri vor face un stagiu de practica în cadrul unei întreprinderi existente, functionale, a cărei activitate economică face parte din aceeasi grupă CAEN cu cea aferentă planului de afaceri selectat. Durata stagiului de practica este de 40 ore.

 
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.